Snabbare matlagning i en stressad vardag

Snabbare matlagning i en stressad vardag

Många av oss tycker att vardagen är ganska stressig och då att få till en bra middag varje dag, utan att äta halvfabrikat eller köpa med hem från pizzerian kanske kan kännas svårt. Men det finns en del smarta genvägar du kan ta, utan att det behöver bli snabbmat på det sättet.

Ett smart tips är att testa färdiga matlådor eller att satsa på en matkasse. Det finns idag företag som erbjuder färdiga matlådor, bara att värma hemma så väl som det finns företag som har matkassar. Då får du hem en kasse med ingredienser samt recept.

Fler tips för snabb matlagning

För att snabba upp din egen matlagning lite, så kan du använda dig av vattenkokaren för att koka upp vatten. Det då du ska koka ris, potatis eller pasta. Att då koka upp vattnet i en vattenkokare före du sätter på spisen sparar tid och det sparar även ström!

Du som vill ha grönsaker, som inte kostar allt för mycket, våga satsa på frysta sådana. Det finns de som är skivade så att du enkelt kan hälla ner dem i din gryta eller gratäng eller vad du nu lagar. Det är även ett bra val när det inte är säsong för färska grönsaker.

Gör dubbla portioner och frys ner

När du lagar vissa rätter så kan det vara bra att göra dubbla portioner när du ändå håller på och frysa över den portion du inte äter. Gör du till exempel en pastasås med tomater, kryddor och vitlök, så kan den frysas in för att senare användas på pizzan eller som bas i en lasagne eller gryta. När du ska frysa in mat, se till att bara frysa sådana rätter som går bra att tina och äta igen. Potatis, ris och pasta passar sällan att frysa men det gör köttfärssåsen, grytan eller soppan. Du kan ju alltid koka det du ska ha till samma dag du ska äta det.