Gör ditt hem handikappvänligt för rehabilitering

Gör ditt hem handikappvänligt för rehabilitering

Om du har skadat dig kommer du behöva anpassa ditt hem så att du lättare kan rehabiliteras. Här nedan får du lära dig mer om hur tröskelramper skulle kunna hjälpa dig under din rehabilitering. Du kan även läsa mer om några av de olika alternativen som finns på marknaden, samt hur du väljer rätt typ av ramp till ditt hem.

 

Installera tröskelramper

När du är skadad och är under rehabilitering vill du såklart inte råka snubbla över dina trösklar. Om du sitter i rullstol på grund av din skada, kan du i vissa fall inte ta dig över trösklar överhuvudtaget. Med hjälp av en smart tröskelramp kan du ta dig över dem utan problem. Det finns olika typer av tröskelramper att köpa. Du kan till exempel köpa tröskelramper av gummi. Gummiramper kan enkelt skäras till vid behov, så att de passar dina dörrar bättre. Ett annat alternativ är plåtramper. Dessa kan läggas över trösklarna så att det blir lättare att ta sig över dem. Om du vill ha ett mer permanent alternativ, kan du ta bort trösklarna och installera permanenta tröskelramper.

Välj en ramp som passar dig bäst

Det allra bästa är att välja en ramp som passar dina egna behov. Om du tror att du snabbt kommer att vara på benen igen, skulle du kunna nöja dig med en gummiramp eller en plåtramp. Dessa kan snabbt och enkelt flyttas eller bytas ut vid behov. Om du tror att rehabiliteringen kommer att ta lång tid eller du vill fortsätta att använda dina ramper i många år, bör du byta ut trösklarna i hemmet mot permanenta ramper. Välj inte en ramp enbart baserat på priset eller materialet. Skaffa ramper som passar just dig och det du behöver. Oavsett vilken ramp du väljer kan du vara säker på att den kommer att underlätta din rehabilitering och ditt liv enormt.